top of page
  • Writer's pictureAll for Olympiacos

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΦ



To all.for. Olympiacos μέσα από το Gate 7 international αναλύει τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού με την Μονακό. To ΣΕΦ που έχει γίνει κάστρο , ο Ολυμπιακός που πηγαίνει τρένο και η δύσκολη συνεχεία. Ο Ολυμπιακός πήρε μια μεγάλη νίκη με τον δικό του τρόπο σε έναν αγώνα ο οποιός ξεκίνησε με τους χειρότερους ιωνούς ,απέναντι σε μία απρόβλεπτη αντίπαλο


Πρώτο Ημίχρονο


Στο 1ο δεκάλεπτο η Μονακό εκανε το παιχνίδι της με πρωτεργάτη τον ηγέτη της τον Μαικ Τζειμς . Επάιζε γρηγορα ,έβρισκε ελευθέρα σουτ, εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη της Ελληνικής ομάδας [5] ,κατάφερε να σκοράρει 27 πόντους μεσα στο ΣΕΦ . Καμία ομάδα δεν το είχε πετύχει αυτό εκτός της Ζάλγκιρις η οποία έιχε σκοράρει 23 πόντους . Για την ακρίβεια όμως τα 3 πρώτα λεπτά ήταν αυτά που έκαναν την διαφορά στο ταμπλο της 1ης περιόδου , αφού οι Γάλλοι πέτυχαν 16 πόντους . Ήταν φανερό πως το ισχυρό όπλο των Πειραιωτών που είναι η αμυντική τους λειτουργεία δεν έιχε βρει ρυθμό.


Αύτο άλλαξε μετά τα πρώτα 5 λέπτα και κυρίως στην 2η περίοδο . Το σκορ του Ημιχρόνου τα λεέι όλα , 35 – 38 . Ο Ολυμπιακός κατάφερε να δεχθεί μόλις 11 πόντους σε 10 αγωνιστικά λεπτά . Εκεί κατά την γνώμη μου κρίθηκε το παιχνίδι στο τι Ο Ολυμπιακος βρισκόμενος πίσω με 10 πόντους στο τελος του 1ου δεκαλεπτου κατάφερε να μείωσει στους 3 .


Δεύτερο Ημίχρονο


Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε εξαιρετικά για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι διακρίθηκαν τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Από την αρχή της τρίτης περιόδου ξεκίνησαν να διευρύνουν την διαφορά με την συμβολή των Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, περιστρέφονταν γύρω από τις πρωτοβουλίες του Μαίκ Τζέιμς, ο οποίος όμως εξουδετερώθηκε από τους πειραιώτες. Έτσι οι Μενεγάσκοι δεν κατάφεραν να βρούνε λύσεις επιθετικά, κάτι που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ολυμπιακός συνέχισε να σκοράρει με τον ίδιο ρυθμό, τους οδήγησε στο να εγκαταλείψουν ουσιαστικά τον αγώνα στο τριακοστό τρίτο λεπτό με το σκόρ να βρίσκεται στο 66-54 μετά από εύστοχο τρίποντο του Παπανικολάου. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώθηκε το τελικό 86-65 που θα μπορούσε να είχε ακόμα πιο λαμπρές διαστάσεις αν οι ερυθρόλευκοι επεδείκνυαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητά.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ


Γουόκαπ 11 (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντόρσεϊ 18 (4/7 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 7/10 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Λαρεντζάκης 2, Φαλ 5 (3 ριμπάουντ), Σλούκας 8 (3/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Βεζένκοβ 10 (2/6 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 11 (3/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ζαν-Σαρλ 18 (7/9 δίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), ΜακΚίσικ 1


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Τα επόμενα ματς του Θρύλου, θα τον βρούν:


• Στη Ρωσία, απέναντι στη Ζενίτ (12/11)α

• Στη Τουρκία, απέναντι στην Εφές (17/11)

• Στο ΣΕΦ, απέναντι στην Μακάμπι (19/11)

• Στην Ιταλία, απέναντι στην Ολίμπια (26/11)

• Στη Ρωσία, απέναντι στην Ούνιξ (3/12)

• Στη Σερβία, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα


Σήμερα δύσκολος αγώνας απέναντι στο Περιστέρι για το πρώταθλημα.


Γενικό σχόλιο


Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει εξαιρετικά την φετινη σέζον με βασικό του όπλο την αμυντική του λειτουργεία. Παρ ‘ ολά αυτά θα πρέπει να βελτιώσει τα ποσοστά του στα σούτ στις επόμενες δύσκολες αποστολές εντος και εκτός έδρας.



0 comments
bottom of page