top of page
  • Writer's pictureAll for Olympiacos

Μία Μεγάλη Νίκη στο Μόναχο


Ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη νίκη στο Μόναχο και εδραιώθηκε στην 4η θέση η όποια φαίνεται πια ορθάνοιχτη και το αll. For. Olympiacos αναλύει την συνέχεια των ερυθρόλευκων η όποια είναι πολύ αισιόδοξη


Άλλο ένα ματς - κλειδί πήρε ο Ολυμπιακός, που συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στην φετινή EuroLeague. Το διπλό στο Μόναχο φέρνει ακόμη πιο κοντά όχι μόνο τα πλέι-οφ, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας. Με ή χωρίς Ρώσους στην διοργάνωση , οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν μια θέση στο Final Four. Κι αν έχουν αβαντάζ, τότε μπορεί πράγματι να κοιτάξουν μέχρι την Stark Arena του Βελιγραδίου.


Παιχνίδι


Όσον αφορά τον χθεσινό αγώνα , η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε ένα παιχνίδι που για 20 λεπτά δεν ήταν στα μέτρα του , με το σκορ να είναι πολύ υψηλό , να το κάνει δικό του μεσώ της άμυνας και να σκοράρει 98 πόντους . Για αλλή μια φόρα στα δύσκολα βγήκαν μπροστά οι Σλούκας , Ντόρσευ ενώ οι Λαρετζάκης , Μακισικ πρόσφεραν ενέργεια και πάθος στην Ομάδα

Για τον Βεζένκοβ ούτε λόγος. Ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και με 17π-5ρ ήταν ξανά ο παίκτης που στηρίχτηκε πάνω του ο Ολυμπιακός, την ώρα που ο Χασάν Μάρτιν, επιβεβαίωνε την συνεχή ανοδική πορεία του, την συμμετοχή του σε νικηφόρα σχήματα και την ικανότητα του να τελειώνει άριστα όλες τις φάσεις μέσω του πικεν ρόλ σε συνεργασία με τον εξαιρετικό δημιουργό Κώστα Σλούκα Μακράν το καλύτερο του παιχνίδι φέτος με τον Ολυμπιακό: 14π σε 17:49 λεπτά με 6/6 δ και 2/3 βολές.


Παρ’όλα αυτά τα παιχνίδια είναι πολλά και συνεχόμενα , σίγουρα η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις συνεχόμενες νίκες έπειτα από το ντεφορμάρισμα του Ιανουαρίου , πράγμα όμως που μπορεί αναπάσα στιγμή να αλλάξει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική . Γι ‘αυτό τον λόγο ο Γίωργος Μπαρτζώκας καλό είναι να ανοίξει το ροτεισον , το όποιο αυτην την στιγμή κυμαίνεται στους 7 – 9 παίκτες και να χρησιμόποιησει μέλη της όμαδας όπως ο Εισι ( η αλήθεια είναι ότι δεν έχει δείξει τίποτα μέχρι στιγμής ) και ο Ζαν Σαρλ περισσότερο χρόνο .


Τα σενάρια για το φινάλε


Τυπικά, οι "ερυθρόλευκοι" είναι στο 16-9, ουσιαστικά όμως επειδή οι Ρώσοι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη διοργάνωση, το ρεκόρ είναι 15-7. Μια νίκη δηλαδή λιγότερη από τους Μιλανέζους που (χωρίς να υπολογίζονται τα παιχνίδια τους με τα ρωσικά κλαμπ) έχουν 16-6.


Δεν είναι απίθανη η τρίτη θέση, καθώς οι δυο ομάδες έχουν να παίξουν τον ίδιο αριθμό αγώνων (έξι) μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου. Η Αρμάνι παίζει εκτός έδρας με Ρεάλ, Μακάμπι, Εφές και Βιλερμπάν, ενώ υποδέχεται την Μπάγερν.


Ο Ολυμπιακός έχει δυο ματς στο γήπεδο του (Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα) και τέσσερα εκτός (Άλμπα, Ζαλγκίρις, Μονακό, Βιλερμπάν). Αν κάνει μια νίκη παραπάνω από την Αρμάνι, ισοβαθμεί μαζί της και την προσπερνάει, χάρη στις δυο νίκες που έχει πετύχει σε ΣΕΦ και Μιλάνο.


0 comments
bottom of page