top of page
  • Writer's pictureG7I Team

Olympiacos Legends Interview: Συνέντευξη Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο


Είναι πραγματικά ελάχιστοι παίκτες που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό και έχουν λατρευτεί όσο λατρεύτηκε ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο. Ένας σπάνιος ποδοσφαιριστής με ξεχωριστό ταλέντο. Ένας μοναδικός άνθρπωπος που αγαπήθηκε και αγάπησε τον σύλλογο όσο λίγοι.


Σε ηλικία 16 ετών το καλοκαίρι του 2000, ο Νέρι εντάχθηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού από την ομάδα νέων της Ντανούμπιο (Ουρουγουάη). Είχαν προηγηθεί δοκιμαστικά με την Μάντσεστερ Γιουναίτεντ αλλά η μεταγραφή του στο Θέατρο των Ονείρων δεν προχώρησε λόγω θεμάτων με την βίζα εργασίας που χρειάζεται για ξένους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ας είναι καλά οι Βρετανοί με τους ξεχωριστούς τους νόμους!


Κάτα συνέπεια, ο Νέρι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα και έφτιαξε το ονομά του στον Ολυμπιακό. Η εξωφρενική ταχύτητά του, η ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια και στο ένας εναντίον ενός μαζί με το πάθος του και την ικανότητα του να ματώνει τα δίκτυα των αντιπάλων τον έκαναν γρήγορα το αγαπημένο παιδί της εξέδρας και της Θύρας 7. Το πάθος, η σπιρτάδα και η μαγκιά που έβγαζε μέσα στο γήπεδο αντιπροσωπεύουν ολά όσα αγαπάμε σε αυτήν την ομάδα και όσα έχουμε λατρέψει στον Ολυμπιακό.


Είναι μέγαλη μας χάρα που ο Νέρι συμφώνησε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Ένας Θρύλος του ΘΡΥΛΟΥ απαντάει αποκλειστικά σε ερωτήσεις του Gate 7 International podcast. Πάμε λοιπον στην συνέντευξη!


G7I: Πώς ήρθες στον Ολυμπιακό σε τόσο νεαρή ηλικία;


Νέρι: Με είχανε δεί σε ένα τουρνουά τότε που είχα αγωνιστεί με την Κ15 της Ουρουγουάη και ο κύριος Λούβαρης τότε έκανε πρόταση στον πατέρα μου και έτσι έγινε η μεταγραφή από την Ντανούμπιο στον Ολυμπιακό.


G7I: Ποιός ήταν το ποδοσφαιρικό σου είδωλο;


Νέρι: Ο Ρονάλντο, το φαινόμενο!


G7I: Ποιά παιχνίδια θυμάσε πίο έντονα;


Νέρι: Σίγουρα τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ οταν το γήπεδο ήταν γεμάτο. Αυτά τα παιχνίδια ήταν τα αγπημένα μου.


G7I: Ποιό είναι το αγαπημένο γκόλ που έχεις πετύχει;


Νέρι: Το γκόλ που πέτυχα με την εθνική του Μεξικό απέναντι στην Βραζιλία στο Κόπα Αμέρικα του 2007.


G7I: Υπήρχαν ποτέ συζητήσεις για να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό μετά την μεταγφαφή σου στην Σάχταρ;


Νέρι: Ναι, υπήρχαν και ήμουν κοντά στο να γυρίσω. Είχαμε συμφωνήσει αλλά ο πρόεδρος της Σάχταρ δεν με άφηνε να γυρίσω στον Ολυμπιακό και έτσι δεν έγινε.


G7I: Έγιναν ποτέ συζητήσεις για να παίξεις με την Εθνική Ελλάδας;


Νέρι: Είχανε γίνει αλλά δεν γινότανε να παίξω αφού δεν μπορούσα να πάρω την Ελληνική υποικότητα.


G7I: Ποιός ήταν ο αγαπημένος σου προπονητής και ποιοί ήταν οι αγαπημένοι σου συμπαίκτες;


Νέρι: Αγαπημένος προπονητής ο Χούγκο Σάντσεζ. Ήταν προπονητής μου στην Εθνική ομάδα του Μεξικό και στην Πατσούκα πάλι στο Μεξικό. Απο συμπαίκτες, είναι πολλοί αλλα αν σου πώ έναν: Ζιοβάνι.


G7I: Αν μπορούσες να ξαναπαίξεις ένα παιχνίδι ποιό παιχνίδι θα διάλεγες;


Νέρι: Οποιοδήποτε αγώνα με την φανέλα του Ολυμπιακού και να ακουώ τον κόσμο να τραγουδάει.


G7I: Παρακολουθείς τον Ολυμπιακό ακόμη; Ποιός είναι ο αγαπημένος παίκτης σου στην τωρινή ομάδα


Νέρι: Ναι. Πιστεύω ότι ο Ελ Αραμπί και ο Βαλμπουενά κάνουν την διαφορά.


G7I: Τί χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη;


Νέρι: Για να κάνεις το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη πρέπει να έχεις και άλλους παίκτες που να κάνουν την διαφορά.


G7I: Έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο από άλλο πόστο;


Νέρι: Θα μου άρεσε γιατί είναι αυτό που αγαπώ. Αλλά δεν είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που θα ζητήσω κάπου να με βάλουνε. Δεν το έκανα ποτέ και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Θα μου άρεσε να δουλέψω με παιδιά γιατί πιστεύω εδώ (στην Ελλάδα) πρέπει να ρήξουμε περισσότερο βάρος στις ακαδημίες. Βγάζουμε λίγους παίκτες. Εγώ έρχομαι από μια χώρα (Ουρουγουάη) που δουλεύει καλά με τις ακαδημίες και βγάζει πολλούς παίκτες. Είναι το πιό σημαντικό για μια ομάδα να βγάζει παίκτες από τα σπλάχνα της.


G7I: Θα μας πείς δυο λόγια για τον κοινό μας φίλο τον Πέτρο Φιλιππάκο;


Νέρι: Με τον Πήτερ παίξαμε μαζί τότε, είναι πολύ καλό παιδί και καλός παίκτης. Ισχύει για τον Πήτερ αυτό που είπα πρίν. Ήταν ένας παίκτης με πολύ καλά στοιχεία και δεν ξέρανε να του δώσουν ευκαιρίες και πώς να τον αξιοποιήσουν. Τότε ήταν και πιό δύσκολα τα πράγματ απότι είναι τώρα. Τότε είχαμε πολύ καλούς παίκτες. Ο Πήτερ άν ήταν από μικρός σε άλλη χώρα, για παράδειγμα στην Λατινική Αμερική, θα είχε κάνει μεγαλύτερη καριέρα. Ακόμη μιλάμε με τον Φιλιππάκο και θυμόμαστε τα χρόνια που ήμασταν μαζί.


Ευχαριστούμε θερμά τον Νέρι για τον χρόνο που αφιέρωσε να απαντήσει στα ερωτηματά μας. Η συνέντευξη υπάρχει και στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα μας!

0 comments
bottom of page